Valerij Spiridno a gerincvelői izomsorvadás legsúlyosabb típusában szenved, csoda, hogy él.
 
Dr. Sergio Canavero olasz sebész tűzte ki célul, hogy elvégzi az első emberi fejátültetést. Egy orosz fiatalember vállalta, hogy rajta elvégezhetik a műtétet, mert nem szeretett volna tovább mozgásképtelenül élni.
 
Egy ritka izomsorvadásos betegségben, a Werding-Hoffman-szindrómában szenved, ennek következtében járni sem tud.
 
Két évvel ezelőtt határozta el a fejátültetést, akkor azt mondta, hogy semmi vesztenivalója nincs az életben.
 
Ám az élet néha képes érdekes dolgokat produkálni. A nagy elhatározás óta Valerijnek nagyon megváltozott az élete, szerelmes lett, megnősült és nemrég egy egészséges gyereke született.
 
 
"Stabil az állapotom, néhány dolog megváltozott az életemben. Megjelent egy nő, akibe beleszerettem, és boldogan mondhatom, hogy összeházasodtunk, és gyönyörű gyerekünk született" – mondta a 33 éves férfi a Good Morning Britainnek nyilatkozva.
 
Modell-szépségű neje, Anastasia Panfilova ajándékozta meg egy kisbabával, amit azért is csodaként él meg az orosz férfi, mert betegsége, a Werdnig-Hoffman-kór örökletes.
 
A pár egyébként nem sikerült még túl sokszor együtt lencsevégre kapni, ennek ellenére Anastasia kifejtette a sajtónak, mi vonzotta a férfiban: "A kerekesszékesek sokkal mélyebb érzésűek, hűségesebbek, kedvesebbek, és általában sokkal okosabbak is... és nem ez a lényeg?"
 
 
A pár eleinte szakmai találkozókon futott össze - a nő ugyanis vegyészmérnöknek tanult -, és egyre jobban érezték magukat egymás társaságában. Végül tavaly Moszkvában egybe keltek - írja a Daily Mail.
 
A világ első fejátültetési műtétének tervét Sergio Canavero vetette fel, aki korábban majmokon végzett ilyen beavatkozást, azt állítja, hogy egy holttesten is sikeresen elvégezte a beavatkozást.
 
Dr. Canavero grandiózus ötletéhez most új önkéntest keresnek, és bíznak benne, hogy sikerül végrehajtani a világ első fejátültetését. Kollégái Dr. Frankensteinként szólítják az olasz orvost.
 
HA ÉRDEKESNEK TALÁLOD A CIKKET, OSZD MEG ISMERŐSEIDDEL IS!

Érdekességek


loading...
loading...