Anyából apa lesz, apából pedig anya! Nemet vált a házaspár, de mi lesz a gyerekkel?

Több fronton támadta le a brit Draven család a világban eddig megszokott családmodellt, mikor mindkét szülő úgy döntött, nemet vált, és ötéves fiúkat/lányukat (meg sem tudjuk állapítani, mi volt eredetileg) inkább simán embernek, nem férfinak vagy nőnek nevelik. Az már csak cseresznye a habon, hogy Star-Cloudnak, azaz Csillag-Felhőnek keresztelték…

A 32 éves biológiai apa, Louise Draven nővé szeretne válni, a biológiai édesanya, Nikki - akit viszont már a gyermek apának hív - férfi szeretne lenni és végleg Charlie-vá válni. Zavaros? Elhisszük. Nekünk is.
 
 
Először az apa kezdte meg hosszú útját még 2011-ben, hogy végképp nővé válhasson, de súlya visszatartotta őt a péniszeltávolító műtéttől. Előbb le kell fogynia, hogy végrehajthassák orvosai az operációt.
 
"Sokkal több női önbizalmam lesz, ha végre eltávolítják a kis kacsámat (így hívja a gyermekük a péniszt)." – meséli a már félig férfi édesanya, aki szerint senki nem maga választja az érzéseit a nemiségével kapcsolatban, és ő egyszerűen egy idegennek érzi magát a saját testében.
 
 
Az eredetileg fiút szülő édesanya azt mondta, hogy nem szeret nőként élni: "Sosem voltam kibékülve azzal, hogy havonta menstruálok és hogy melleim vannak." Kezdetbe azt gondolta pánszexuális, tehát egyszer férfi, egyszer nő, de mostanra biztos nagyjából, hogy inkább férfi.
 
Charlie - aki nőből várna férfivá - még az első komolyabb nemátalakító műtétes megbeszélése előtt áll.
 
 
Így ők az első brit házaspár, akiknél mindkét tag nemet vált.
 
És hogy miként dolgozza fel mindezt a most ötéves gyerekük? Szülei szerint gendersemleges és boldog. Ráadásul a gyereket óvodája is támogatja, fiú egyenruhát hord, de kiegészítőkkel.
 
 
Az, hogy ez milyen hatással lesz a kisfiúra, azt senki nem tudja, és ahogy a szülők nyilatkoznak nagyon őket sem érdekli. "Otthon olyan ruhát hord, amit épp akar, néha sminkeli magát, festi a körmét és babákkal is játszik - ha azonban épp fiús játékokra vágyik, azt is megkapja."
 
 
A család története még az eléggé elfogadó brit környezetben is kiveri a biztosítékot az emberekből. Vannak, akik azt javasolták a párnak még most öljék meg fiukat, mielőtt zavarodottságában sorozatgyilkos nem lesz belőle, vagy öli meg őket, amiért tönkretették életét.
 
Te mit gondolsz, mi lesz a gyerekből felnőtt korára?

Érdekességek


loading...
loading...