Halálra taposták az orvvadászt az elefántok, az oroszlánok pedig felfalták.
 
Hiába keresték a holttestét, csak egy nadrágot és egy koponyát találtak.

Brutális módon végeztek az állatok egy orvvadásszal a dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkban.

Mint arról a BBC is beszámolt, orrszarvúra vadászhatott illegálisan egy férfi, amikor az elefántok agyontaposták, az oroszlánok pedig megették. Arról, hogy a férfi április 2-án, kedden meghalt, a többi vele vadászó orvvadász számolt be az illető családjának.

A hozzátartozók értesítették a nemzeti parkot a történtekről. Keresőcsapat indult a holttest felkutatására, ám csak egy nadrágot és egy emberi koponyát találtak csütörtökön.

A nemzeti park vezetője részvétét fejezte ki a családnak. De azt is mondta, hogy a nemzeti park területére illegális belépni, gyalogszerrel nem is jó ötlet, és mint az eset is mutatja, számos veszélyt rejteget.

Az orvvadászat Afrikában - és a világ más területein is - drasztikus méreteket öltött, a kihalás fenyegeti a vadon élő oroszlánokat.

Friss kutatások jelenleg mindössze 20 ezerre becsülik a vadon élő példányok számát. A veszteség legnagyobb okozói: az élőhelyek megszűnése, az emberek saját lakókörnyezetük védelmében elkövetett vadászatai, a prémek iránti kereslete, az orvvadászat és a véletlen balesetek (állatok elgázolása.) 

Ugyanakkor a hatóságok megpróbálják visszaszorítani az orvvadászatot. A csapat tagjai lőfegyverek nélkül állnak szemben a gyakran a legmodernebb technikával és a legújabb fegyverekkel felszerelt illegális vadászokkal, akik ráadásul sokszor helikopterekről lövik ki az egyre fogyó, védett állatokat.

 HA ÉRDEKESNEK TALÁLOD A CIKKET, OSZD MEG ISMERŐSEIDDEL IS!

Érdekességek


loading...
loading...