Valódi kommentháborút indított el az a fotó, amit a pápai Petőfi Mozi Facebook-oldalán tett közzé a filmszínház vezetője.
 
A csalódott mozivezető egy esti film vetítése után dokumentálta a nézők által a teremben hagyott állapotokat és kifakadt közleményében.
 
Ez a kép a tegnap esti 20.00-s Mi c. film után készült az erkély utolsó sorában. Tudjuk, hogy a nassolás manapság szinte elválaszthatatlan része a mozizásnak. Azt is tudjuk, hogy bizony leesik néha 1-1 szem popcorn. Sőt, olyan is van, hogy egy egész zacskó kiborul véletlenül. A mozi személyzete ezt minden előadás után feltakarítja, hiszen minden nézőnek joga van a megvásárolt mozijegyért cserébe egy tiszta, kulturált nézőtérre beülni.
 
Az ilyen képek láttán viszont elgondolkodom, hogy nem lett-e átlépve valamiféle határ. Egyáltalán létezik ilyen határ? Vagy a mozi személyzetének mindent fel kell takarítani? Persze...fel kell, hiszen a ma érkező nézőnek ugyanúgy joga van a tiszta és kulturált környezethez. Ő nem tehet róla, hogy egy másik néző nem tud normálisan viselkedni.
 
Továbbra sem értem azonban, hogy az ilyen néző minek jön el moziba? Gondolom nem a kulturált szórakozásért. Mit gondol, miután otthagyja a mocskát? Azt, hogy ő most milyen vagány? Gondol egyáltalán bármit? Mit csinál otthon? Ugyanezt? Nem arról van szó, hogy én sosem mentem nagy baráti társasággal szórakozni. De engem megtanítottak rá otthon, hogy más munkáját mindig tisztelni kell!
 
Szeretném megkérni azt, aki a kép láttán esetleg magára ismer (és minden valaha hasonlóan cselekvő társát), hogy tisztelje meg a mozi dolgozóit legalább annyival, hogy a poharát, chipses/popcornos zacskóját elviszi a számos kihelyezett szemetes valamelyikébe!
 
A fotó és a hozzácsatolt közlemény alatt aztán összecsaptak az indulatok.
 
Komment 1. Hát nem tudom. Én fizetek ezért, a takarítók ezért kapják a fizetésüket. Nem odapisálva van, simán csak fel kell seperni. Majd sajnálni fogom őket. Ne legyünk már álszentek.
 
Komment 2. Őszintén szólva, sokszor mennék moziba, ha nem hallanék a film első felében folyamatosan szürcsölést és rágcsálást. Persze a mozinak bevétel, de ahogy látom hátránya is van. Nem lehetne egyszerűen kivezetni az evést-ivást a moziból? A hozzám hasonlók is többet járnának oda , nem lenne otthagyva ilyen ... hanyagul minden és előbb be lehetne jutni a helyekre.
 
Komment 3. A híres (hírhedt) liberális nevelés!!! Mert "nekik mindent szabad"!!! Akit a szülei nem korlátoznak kicsi korukban, az később sem fogja tudni, hol a határ, mit szabad és mit lehet, meddig terjed az "én" lehetősége és mikortól fogva zavarom embertársaimat!!!
 
Neked mi a véleményed? Hozzászólásban várjuk!

Érdekességek


loading...
loading...