Igazi látványosság ez a gólyafa Alsó-Szászországban.
 
A tavasz beköszöntével Nordhornba is visszatértek a gólyák, és a jelek szerint hatalmas vonzerőt jelent számukra a helyi állatkertben álló 100 éves tölgy, hisz csak ezen a fán 15 gólyapár épít fészket. - írja a Sokszínű Vidék.
 
5 éve jelentek meg az állatkert területén az első gólyák, három éve pedig már a tölgyfán is fészkelt belőlük egy-két pár. Mostanra 24 pár él a park területén, ezek közül pedig 15 az öreg tölgyön lelte meg a számára ideális fészekrakó helyet.
 
 
Az állatkert gondozónője szerint azért is költözhettek ide a gólyák, mert a közelben minden táplálék bőséggel áll a rendelkezésükre, és zavartalanul élhetnek itt, ellentétben azzal, ha például egy városban vagy faluban telepedtek volna le.
 
A közönség természetesen nem néma előadást láthat, a párjukat messziről köszöntő gólyák kelepelése jó hangos, és messzire elhallatszik.
 
 
A látványosság nagyjából három hónapig tart, ez időszak után a fiatal gólyák elhagyják ugyanis a gólyatársasház fészkeit. De a nordheimi állatkertben már most nagyon bizakodóak, és remélik, hogy a gólyák jövőre is visszatérnek majd ide.
 
HA ÉRDEKESNEK TALÁLOD A CIKKET, OSZD MEG ISMERŐSEIDDEL IS!

Érdekességek


loading...
loading...