Egy autista gyermek LEGO-ból megépítette az óceánjáró Titanic pontos mását.
 
 
Az autista embereknek általában van egy olyan speciális érdeklődési területük, melybe teljes mértékig belemélyednek, úgy tűnik, mindent tudnak róla, szinte a téma tudósaivá válnak.
 
Az Egyesült Államokban lévő Titanic Múzeumban is bemutatták azt a legóból épített replikát, amit egy izlandi fiú, Brynjar Karl Bigisson rakott össze.
 
 
A közel nyolc méter hosszú és másfél méter magas hajót a most 15 éves kissrác tízévesen kezdte el építeni, összesen 700 munkaórát ölt bele, és 56 ezer legókockát passzintott a megfelelő helyre.
 
 
Az ötlet akkor született meg a fejében, amikor: "Édesanyámmal Dániában a LEGOLAND- ben jártunk, az ott látott LEGO-ból épített repülőgép, hajó és épületek makettjeit látva, rögtön elhatároztam, hogy nekem is kellene valami hasonlót építenem. Ezután nem sokkal az az ötletem támadt, hogy megépítem a saját makettemet, a Titanic-ot.
 
Az építésbe mérnök nagyapjával együtt fogott bele. A legóelemeket családi és baráti támogatásokból vásárolta meg.
 
 
Az autista fiú projektje előtt nehezen nyílt meg, magányosnak érezte magát és nehezen kommunikált a környezetével. A siker azonban nemcsak új erőt adott neki, hanem magabiztosságot, a tanuláshoz sem kell neki már segítség, sőt, interjúkat is adott a tévének.
 
HA ÉRDEKESNEK TALÁLOD A CIKKET, OSZD MEG ISMERŐSEIDDEL IS!

Érdekességek


loading...
loading...