70 évig voltak házasok, együtt szolgáltak a háborúban, egymás kezét fogva hunytak el, pár perc különbséggel.
 
 
A legszebb szerelmi történetek nem filmekben íródnak, hanem mindennapi párok életében, akik nem mindennapi szerelemmel szeretik egymást. Akik ebben kételkednének, olvassák el a következő történetet.
 
Amanda Platell újságíró mesélt szülei haláláról a Daily Mailnek. Norma June Platell 90 éves volt, férje Francis Ernest Platell 92 évesen hunyt el.
 
A házaspár 2013-ban idősek otthonába költözött, miután a feleségnél Alzheimer-kórt állapítottak meg. Az orvosok már 3 éve azt jósolták, hogy talán már a karácsonyt sem éri meg, ehhez képest ők még további 3 évig éltek együtt boldogságban, szeretetben.
 
Az otthonban nem csak a szobájuk volt közös, de az ágyukat is egymás mellé tolták, hogy foghassák egymás kezét. Január 6-án este az idős szerelmesekhez a nővér több alkalommal is benézett, 23:45-kor újra ellenőrizte a kedves párt, de ekkor már elhunytak. Együtt, békességben, egymás kezét fogva, ahogy mindig is akarták.
 
Az orvosok sem tudták megállapítani, melyikük hunyt el hamarabb. A halotti bizonyítványukon ugyanaz az időpont szerepel.
 
A pár lánya, a 62 éves Amanda mesélt a szüleiről:
"Nagyszerű emberek voltak. Megtanítottak arra, hogy nem változtathatok meg senkit, viszont megváltoztathatom a saját hozzáállásomat az emberekhez."
 
70 évig éltek együtt, kitartottak egymás mellett a legnehezebb pillanatokban is. Nyugodjanak békében!
 

Érdekességek


loading...
loading...