320 millió év alatt se az időjárás, se egyéb környezeti hatások nem tettek akkora kárt a Brimham Rocks híres szikláiban, mint amit nemrég brit tinik okoztak.
 
 
Angliában North Yorkshire környéke igazi paradicsom azoknak, akik a szabadban szeretik tölteni a szabadidejüket. Talán az egyik legfontosabb látványosság mégis a 320 millió éves Brimham Rocks, amit lehet, hogy soha többé nem látogathatnak meg az arra kirándulók.
 
Történt ugyanis, hogy bejelentés érkezett a helyi rendőrséghez, hogy a sziklákat megrongálták.
 
A látványosság jellegzetessége, hogy a sziklaszirten egymáson egyensúlyozva állnak a szikladarabok. A bejelentés alapján 5 fiatal legurította a sziklaszirt egy darabját a többi tetejéről, illetve feliratokat karcoltak a sziklaszirt tetejébe - talán ezzel is segítve a nyomozókat.
 
Az öt fiatal vandált a délutáni órákban látták lelökni a szikladarabot, ezzel veszélyeztetve saját és környezetük testi épségét.
 
 
"A kár felbecsülhetetlen, mindazonáltal a látványosságot veszélyessé kellett nyilvánítanunk, így az lehet, hogy soha többé nem lesz látogatható" - nyilatkozta a helyi rendőrség szóvivője.
 
A vandálokat bár többen is látták, eddig még nem sikerült őket beazonosítani.
 
320 millió év különleges munkája pillanatok alatt veszett kárba... 
 
Te mit gondolsz az esetről?
 
HA ÉRDEKESNEK TALÁLOD A CIKKET, OSZD MEG ISMERŐSEIDDEL IS!

Érdekességek


loading...
loading...