Robotpincér állt munkába a győri Liu's Cooking kínai étteremben. Az MTI fotókat közölt a robotról munka közben.
 
 
Egy győri étteremben megtalálták a megoldást a munkaerőhiányra? Annyi biztos, hogy a robotpincér nagy népszerűségnek örvend a városban.
 
˝Bementünk az étterembe, rendeltünk a pultnál, a szakács elkészítette az ételt, mi addig leültünk az asztalhoz, aztán jött a robotpincér, ő hozta ki a kész ételt, köszönt nekünk angolul, mi a tálcáról levettük a tányérunkat, de már nem a robotnál fizettünk, hanem a pénztárnál, így borravalót sem adtunk Emynek - merthogy ez a robotpincér neve. Pedig ő aztán végig mosolygott...˝ Így néz ki egy ebéd, amit egy robotpincér szolgál fel. S ez már a jelen Győrben. - a Kisalföld is beszámolt a robotról.
 
 
Sokan úgy vélik, hogy ők jelenthetik a jövőt a vendéglátásban tapasztalható munkaerőhiányra. Ehhez azonban még van mit fejlődnie a technológiának.
 
Amy egy körülbelül 10 ezer dolláros (kb. 2,8 millió forint) robot. Csak arra megy, amerre programozzák, és nem reklamál, ha túl sok tálcát kell kivinnie a vendégeknek. Amy a mellkasába épített vezérlőpult alapján tudja, hova kell vinnie az ételt. Érzékeli az asztalokat és székeket, így nem botlik meg, és nem tör össze tányérokat. Amikor kivitte az ételeket, visszamegy a helyére, és nem panaszkodik.
 
Van, aki szimplán reklámfogásnak tekinti, hogy robottal színesítik a kínálatot az adott étteremben, más viszont biztosra veszi, hogy a munkaerőhiány orvoslása lépett egy új szintet, s a humán munkaerő helyett dolgozik robot.
 
HA ÉRDEKESNEK TALÁLOD A CIKKET, OSZD MEG ISMERŐSEIDDEL IS!

Érdekességek


loading...
loading...